طبیعیه که همه از درد کشیدن بیزارند.
برای انجام هر کار و عمل جراحی ای همواره به دنبال راحت ترین روش می باشیم.
بارداری و زایمان یکی از مراحل سخت و در عین حال لذت بخش در زندگی زنان می باشد.
تجربه بارداری و زایمان مانند دانه های برف می ماند…
در هر فردی متفاوت می باشد. از ویار های دوران بارداری گرفته تا زمان و نحوه زایمان…
سزارین یکی از روش های زایمان می باشد که به دلیل راحتی و بدون درد بودن آن بسیار محبوبیت یافته است.
اما با این حال ممکن است نگرانی هایی مانند؛ زمان جوش خوردن بخیه، چگونگی انجام آن و یا تصمیم گیری برای انتخاب بهترین نوع زایمان را داشته باشند.
ما در ادامه قصد داریم شما را با زایمان سزارین آشنا نماییم.
اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید و در انتخاب نوع زایمان خود نمی توانید تصمیم بگیرید، تا انتها با ما همراه باشید.
درمان پیشرفته نازایی را اینجا بخوانید.
در زایمان سزارین با ایجاد برش هایی بر روی شکم و رحم، نوزاد متولد می شود. زمانی که زایمان طبیعی برای مادر و جنین خطر ساز باشد، زایمان سزارین می تواند نتیجه بخش باشد.
سزارین ممکن است به دو صورت انجام شود:
⬅️ سزارین از قبل برنامه ریزی شده
⬅️ سزارین اضطراری
⬅️ دوران نقاهت در زایمان سزارین کمی طولانی تر بوده و نیاز به مراقبت از بخیه ها دارد.
زایمان سزارین مانند هر عمل دیگری نیاز به آمادگی هایی برای قبل و بعد از عمل دارد. مراحل زایمان سزارین را گام به گام برای شما نام برده ایم:
🔵️ آماده سازی مادر
🔵️ بیهوشی
🔵️ برش اولیه
🔵️ برش های ثانویه
🔵️ ساکشن مایعات آمنیوتیک
🔵️ خارج کردن سر نوزاد
🔵️ بیرون کشیدن شانه و بدن
🔵️ بریدن بند ناف
🔵️ زایمان جفت
🔵️ بخیه زدن برش ها
🔵️ دوره نقاهت و بهبودی
در زایمان سزارین از برش و بی حسی استفاده می شود و ممکن است برخی از شرایط حاد مادر و جنین زایمان سزارین را ایجاب نماید. برخی از شرایطی که زایمان سزارین را ایجاب می کند عبارتند از:
✅️ سزارین های قبلی
✅️ سابقه جراحی رحم
✅️ چندقلوزایی
✅️ جفت چسبنده
✅️ موقعیت بریچ
✅️ تبخال یا زگیل تناسلی مادر
✅️ جفت سر راهی
✅️ ابتلا مادر به مشکلات قلبی ریوی
✅️ سابقه هیسترکتومی
پزشک متخصص زنان و زایمان می تواند بعد از بررسی شرایط مادر و جنین بهترین روش زایمان را به شما ارائه دهد. به خاطر داشته باشید که پزشک متخصص زنان و زایمان به دنبال سلامتی شما و فرزند شما می باشد پس به پزشک خود اعتماد کنید.
🟢️ مدت زمان جراحی کوتاه می باشد.
🟢️ دوران نقاهت طولانی می باشد.
🟢️ در طول زایمان به علت بی حسی دردی احساس نمی شود.
🟢️ بعد از زایمان جای بخیه و برش ها درد دارد.
🟢️ در زایمان های بعدی نمی توان از زایمان طبیعی استفاده نمود.
🟢️ احتمال عفونت محل برش وجود دارد.
همانطور که تا اینجای مقاله با زایمان سزارین آشنا شده اید؛ می دانید که در این نوع زایمان نیاز به برش می باشد و با ایجاد برش بر روی شکم و رحم، نوزاد متولد می شود. بعد از بررسی و معاینه ی پزشک از نظر نحوه قرار گیری جنین در رحم مادر اقدام به برش در زیر شکم مادر می کند. اما این برش انواع مختلفی دارد که بسته به تشخیص پزشک اعمال می شود.
به طور کلی دو نوع برش در سزارین وجود دارد:
⬅️ برش عمودی یا طولی (روش کلاسیک)
⬅️ برش عرضی یا افقی
نکته ای که در زایمان سزارین قابل توجه می باشد این است که در حین زایمان ممکن است نیاز به برش بیشتر باشد و پزشک مجبور به گسترش دادن ناحیه برش باشد.
این نوع برش را با عنوان سزارین کلاسیک نیز می شناسند. برش در این روش از زیر شکم (ناف) تا خط رویش موهای ناحیه شرمگاهی می باشد. در گذشته این روش بسیار مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه و با پیشرفت علم کمتر از این روش استفاده می شود و تنها در موارد اورژانسی از برش طولی استفاده می شود.
مادران باردار نیز به علت باقی ماندن بیشتر جای زخم و اسکار تمایل زیادی به این روش ندارند.
بیشتر زایمان های سزارین با برش عرضی (افقی) صورت میی گیرد. این برش را با نام برش بیکینی نیز می شناسند. در این روش لباس زیر جای زخم را پوشش می دهد. این برش در پایین ترین قسمت رحم ایجاد می شود و بسیار نازک می باشد. برش افقی خونریزی کمتری را به همراه دارد.
نمی توان به طور قطع یک زایمان را در نظر گرفت زیرا شرایط هر فرد متفاوت می باشد. ممکن است از ماه های اول زایمان طبیعی را در نظر گرفته باشید اما در ماه های آخر به دلیل برخی از مشکلات نتوانید زایمان طبیعی را در پیش بگیرید و نیاز به زایمان سزارین باشد.
نوع زایمان خود را به متخصص زنان و زایمان بسپارید.
❗️ زایمان طبیعی بین هفته ۳۷ تا ۴۲ می تواند اتفاق افتد. زمانی که در هفته ۴۱ مادر دردی نداشته باشد پزشک از روش های القای زایمان استفاده می کند.
❗️ زایمان سزارین نیز در هفته ی ۳۹ تا ۴۰ بارداری انجام می شود. در برخی شرایط خاص که مادر و جنین در خطر هستند ممکن است زایمان در هفته ۳۷ یا ۳۸ نیز انجام گردد.
🏷️ خلاصه مطلب
آگاهی از نوع زایمان برای هر مادر بارداری لازم و ضروری می باشد. لذا قبل از اقدام به بارداری در خصوص نحوه زایمان، شرایط فیزیکی خود اطلاعات و آگاهی کسب نمایید. هر کدام از زایمان ها می تواند مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد که پزشک شما با بررسی شرایط شما و جنین می تواند بهترین زایمان را ارائه نماید. هدف از هر دو زایمان حفظ سلامت مادر و جنین می باشد.
به پزشک خود اطمینان داشته باشید و طبق نظر پزشک خود اقدام نمایید و مراقبت های قبل و بعد از هر زایمان را جدی بگیرید.